Werkgever dient reistijd te betalen

Werkgever dient reistijd te betalen

Volgens het europees gerechtshof valt woon-werkverkeer onder werktijd, maar hoeft niet betaald te worden. zie ook deze uitspraak over een casus in spanje: http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=reistijd&docid=167291&pageIndex=0&doclang=NL&mode=req&dir=&occ=first&part=1&cid=418385#ctx1 We moeten het uitbuiten van werknemers tegen gaan door deze belasting bij de werkgever te leggen. Zodat de werkgevers indien mogelijk aangemoedigd worden om thuiswerken te facaliteren.

Points

Ik heb de uitspraak -WEL- gelezen, en gezien dat het over een andere situatie gaat dan in het bovenstaande! In de casus gaat het over een werknemer die geen vaste werkplek heeft en dagelijks ergens anders naar toe moet. Deze kan dus nooit dichter bij zijn werk gaan wonen om reistijd te verkorten. Ik zou het een blamage vinden voor de piratenpartij als een juridische uitspraak foutief uitgelegd wordt. Zeker met zo'n populistisch geurtje: "minder uren werken voor hetzelfde geld"

@Sebastiaan: ik ben van mening dat je de boel verdraait: De uitspraak is bedoeld voor werknemers, die vanuit huis naar verschillende locaties moeten reizen. Dit 'detail' laat je slinks weg in je debatpunt.

Vanaf het moment dat je de auto in stapt om naar je werk te gaan, tot het moment dat je weer thuis komt. heb je deze tijd toegewijd aan je werkgever en zal dus ook betaalt moeten worden

@Karel Delissen, Kan helaas niet direct reageren, Het gaat om een werknemer die bij het aannemen van de baan eerst een lokaal regio kantoor hadden waar ze vandaan vertrokken en de werktijd begon. toen deze werden opgeheven begon de werktijd pas op lokatie (soms ver weg). een bezuiniging in het nadeel van de werknemer dus... Een naar mijn inziens een goed startpunt om dit verder door te trekken. Genoeg nederlanders die voor aannemers werken die eerst 2 uur moeten rijden naar een klus.

Werknemers zullen door dit voorstel aangemoedigd worden om een woonlokatie op te geven die zo ver mogelijk van de werklocatie ligt, om zoveel mogelijk 'reistijd' te kunnen declareren, aangezien dit ze een hoop inkomen oplevert.

Een werkgever zou, indien dit voorstel door zou gaan, toestemming krijgen discrimineren op woonlokatie van de werknemer. Ik vind dat de werkgever niks te zeggen heeft over de woonlokatie van de werknemer, en ben tegen dit voorstel.

De casus gaat over een installateur die niet op afstand kan werken. Nederland bestaat niet alleen maar uit kenniswerkers die allemaal op afstand kunnen werken.

Werkgevers zullen hierdoor aangemoedigd worden om lokale kantoren te openen of open te houden, aangezien ze dat een hoop kosten scheelt.

Werknemers wegpesten door ze over te zetten naar een "verre" lokatie zal niet meer werken.

Thuiswerken zal meer worden aangemoedigd, of er zal gezocht worden naar opties dichter bij je in de buurt. Dat betekend minder verplaatsingen en een positief effect op de verkeersdrukte en de uitstoot die hiermee gepaart gaat.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information